Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:29:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7049 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346 ... 470  Następna

Którą z poniższych płyt chcemy rozsurwajworować w następnej kolejności?
Claypool/Lennon Delirium - Monolith of Phobos 21%  21%  [ 4 ]
Kaliber 44- Księga Tajemnicza. Prolog. 21%  21%  [ 4 ]
Klaus Mitffoch - Klaus Mitffoch 26%  26%  [ 5 ]
New Model Army - Thunder and Consolation 32%  32%  [ 6 ]
Liczba głosów : 19
Autor Wiadomość
PostWysłany: pt, 22 listopada 2024 17:53:54 
Awatar użytkownika

Tak, to była fajna zabawa :) samo ścinanie płyty nie tak bardzo jak słuchanie, a było tego na tyle, żeby się polubić i nawet przywiązać. Dotychczas mogłam tak powiedzieć tylko o albumie South of Reality.
Dzięki też za ten fragment koncertu. Jakbym patrzyła na tatka Johna :)

PostWysłany: pt, 22 listopada 2024 18:06:36 
Awatar użytkownika

Skąd: Hôtel Lambert / Rafał Gan Ganowicz Appreciation Society
Fengari pisze:
Tak, to jest strasznie fajne. Ja to się zastanawiam, co by było, gdyby do surva dawać nie jakieś znane i lubiane płyty, ale właśnie coś, co zna tylko (albo prawie tylko) prowadzący. Dla mnie miałoby to dużą wartość edukacyjno-poznawczą, ale ile osób chciałoby się wtedy bawić? Tu niestety obawiam się, że frekwencja byłaby fatalna...

Można byłoby spróbować! Gdyby zaangażowało się te 8-10 osób, to miałoby to sens! Tak jak pisałem, nawet tę - jak mi się wydawało doskonale znaną - płytę poznałem jeszcze głębiej i na nowo. W moim przypadku surwajwor NMA był *PIERWSZYM* kontaktem z tym zespołem i płyty posłuchałem kilkanaście razy (!).

Może kiedyś zrobimy survivora nowej EPki DNA :)

anastazja pisze:
Tak, to była fajna zabawa :) samo ścinanie płyty nie tak bardzo jak słuchanie, a było tego na tyle, żeby się polubić i nawet przywiązać. Dotychczas mogłam tak powiedzieć tylko o albumie South of Reality.
Dzięki też za ten fragment koncertu. Jakbym patrzyła na tatka Johna :)

Bardzo się cieszę! Zaciekawiłaś mnie z tym South of Reality, bo choć mam tę płytę od jej premiery, to słuchałem jej znacząco rzadziej niż Monolitu i uważałem ją za pewien spadek formy. Chętnie więc do niej teraz wrócę - może i tu spotka mnie jakieś eureczne zaskoczenie! ....a może ją wysurwajworować..... (właśnie po to, by lepiej poznać)?

Co do koncertu, to można znaleźć na jutubie więcej ich ciekawych gigów. Sean naprawdę wygląda jak John, ma taki sam głos i ruchy. Bardzo to fajne!

Wszystkie prawdziwe ścieżki prowadzą przez Góry.

Zawsze mieć dojrzałe jagody do jedzenia i słoneczne miejsce pod sosną, żeby usiąść.

My gender pronoun is "His Majesty / Your Majesty".

PostWysłany: pt, 22 listopada 2024 19:28:13 
Awatar użytkownika

no a to to wszyscy znali?

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

PostWysłany: pt, 22 listopada 2024 19:53:49 
Awatar użytkownika

Skąd: Hôtel Lambert / Rafał Gan Ganowicz Appreciation Society
Budyń pisze:
no a to to wszyscy znali?

Wiadomo, że nie wszyscy, ale myślę, że tak z sześcioro głosujących znało i że nie było to jakiś turbo-hermetyczny wybór. Cieszę się bardzo, że i Ty poznałeś, nawet jeśli Ci się zupełnie nie podobało :mrgreen:

Wszystkie prawdziwe ścieżki prowadzą przez Góry.

Zawsze mieć dojrzałe jagody do jedzenia i słoneczne miejsce pod sosną, żeby usiąść.

My gender pronoun is "His Majesty / Your Majesty".

PostWysłany: pt, 22 listopada 2024 21:38:42 
Awatar użytkownika

No właśnie, ci co nie znali to chyba jednak mniejszość. :wink:

Tymczasem jednak póki co posłuchajmy się demokracji. Pora na całkiem dobrze znanego Klausa Mittfocha. Tylko ciekawe, czy pomysłodawca Aras tu zagląda, czy zapomniał o tym wątku? :mrgreen:

PS. DNA spoko, możemy kiedyś zrobić. I Spirita! :D

PostWysłany: sob, 23 listopada 2024 16:10:00 
Awatar użytkownika

Ja się zgłaszam do surwajwora spiritowego jakiegoś! Mogę poprowadzić :-)

Natomiast pomysł:
Fengari pisze:
gdyby do surva dawać nie jakieś znane i lubiane płyty, ale właśnie coś, co zna tylko (albo prawie tylko) prowadzący

podoba mi się BARDZO, ale tylko pod warunkiem, że odpowiednia ilość osób (ok, te 8-10 osób) zadeklarowałaby się, że będzie regularnie głosować, oczywiście po czasie danym na przynajmniej wstępne zapoznanie się z materiałem. Z tym "tylko (albo prawie tylko)" to bym uważał, bo jednak na tym forum ludzie sporo znają, a nie chodzi o to, żeby dać coś totalnie wyciągniętego spod dywanu (choć jeżeli dobre - to czemu nie?). Bezpiecznie powiedziałbym: coś, co niewiele osób zna. Uważam, że mogłoby to być niezwykle ożywcze, ale bez deklaracji nie ma sensu. Przy minionej płycie te 10 osób dawało jakąś tam możliwość zabawy, choć dość rozbieżne mieliśmy wybory i stąd zbyt duża ilość niechcianych remisów. Ciekawe, że przy pięcioosobowej rozgrywce z Bajkami robotów to się prawie nie zdarzało!

Czy jakiś pomysł na taką nietypową propozycję?

Tymczasem za Monolita wielkie dzięki dla Tylera! Jak dla mnie chyba ciut za szybkie tempo - ja wolę co dwa dni, niż co tydzień, ale pewnie wybrałbym coś pośredniego. W każdym razie mimo że to płyta mi osobiście dobrze znana, jak zwykle udało się odkryć coś nowego.

Czy teraz Klaus? Jak najbardziej - ja bardzo chętnie. Ale tego nie poprowadzę. Więc jeżeli ktoś się nie zgłosi, to za jakiś czas pewnie odpalę coś niezapowiadanego. Albo tego Spirita!

PostWysłany: sob, 23 listopada 2024 23:34:23 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
podoba mi się BARDZO, ale tylko pod warunkiem, że odpowiednia ilość osób (ok, te 8-10 osób) zadeklarowałaby się, że będzie regularnie głosować

Na deklaracje to bym nie liczyła, z nimi jest generalnie na tym forum słabo, trzeba po prostu coś zrobić, z czymś wystartować i wtedy chętni do zabawy się jednak znajdują - więc i w taki przypadku trzeba by po prostu zaryzykować przynajmniej z raz i taką zabawę zrobić. I zobaczyć, jaki będzie odzew. Oczywiście zawsze jest ryzyko, że się po prostu wybierze coś, co nie trafi w gusta i niska frekwencja będzie spowodowana właśnie tym, a nie niechęcią innych do zabawy z nieznanym materiałem.
Crazy pisze:
Z tym "tylko (albo prawie tylko)" to bym uważał, bo jednak na tym forum ludzie sporo znają, a nie chodzi o to, żeby dać coś totalnie wyciągniętego spod dywanu (choć jeżeli dobre - to czemu nie?). Bezpiecznie powiedziałbym: coś, co niewiele osób zna.

Hehe, no ja mam wrażenie, że większość rzeczy, których słucham, są tu raczej nieznane. :D Oczywiście stwierdzenie, że nikomu, byłoby ryzykowne, zawsze może się trafić jedna czy kilka osób, które znają, ale też niekoniecznie takie, które są zainteresowane zabawą - wszak większość forumowiczów się generalnie nie bawi. W każdym razie całkiem możliwe, że słucham właśnie takich rzeczy 'wyciągniętych spod dywanu' i co gorsza zupełnie nie umiem ocenić, na ile obiektywnie są dobre, czy cokolwiek do muzyki wnoszące, czy są jakkolwiek odkrywcze, czy ani trochę. A już zupełnie nie umiem ocenić, na ile mają szanse spodobać się innym - i to byłoby dla mnie największym wyzwaniem - wykopać z tego wora coś, co te szanse jednak ma. :)

Crazy pisze:
Jak dla mnie chyba ciut za szybkie tempo - ja wolę co dwa dni, niż co tydzień, ale pewnie wybrałbym coś pośredniego.

Z tym się zgadzam, dla mnie też było ciut za szybko. No, ale z drugiej strony jednotygodniowe rundy to się przecież pojawiają tylko na początku nowej zabawy, żeby dać czas ludziom na osłuchanie się z płytą, a potem to już było 2x w tygodniu. :P

No dobra, ale teraz to mam jednak wielką chętkę na tego Klausa. Zróbmy tak - zaczekajmy do poniedziałku, jeśli do tej pory Aras się nie zgłosi na prowadzącego, to go ścignę, a jak nie będzie chciał, to sama poprowadzę, oki?

PostWysłany: ndz, 24 listopada 2024 15:30:31 
Awatar użytkownika

Dobrze, że napisałaś, bo po ostatnim kuchennym odsłuchu byłem już w blokach startowych, żeby odpalić pewnego surwajwora spiritowego :D

Klaus jak najbardziej!

PostWysłany: ndz, 24 listopada 2024 21:31:19 
Awatar użytkownika

Dobra, to Spirita weźmy w następnej kolejce! Ale zdradź już którego, co? :wink:

PostWysłany: pn, 25 listopada 2024 13:50:28 
Awatar użytkownika

Na mocy umowy cywilno-prawnej ;) z Araskiem biorę prowadzenie Klausa na siebie.
No to zaczynajmy:

Klaus Mitffoch - Klaus Mitffoch

1. Śpij aniele mój
2. O głowie
3. Wiązanka pieśni bojowych
4. Nie jestem z nikim
5. Klus Mitroh
6. Wiązanka cz. IV
7. Jestem tu jestem tam
8. Muł pancerny
9. Powinność kurdupelka
10. Strzelby
11. Nad ranem śmierć się śmieje
12. Tutaj wesoło
13. Ewolucja, rewolucja i ja
14. Dla Twojej głowy komfort
15. Siedzi
16. Strzeż się tych miejsc

Płyta raczej dobrze znana, ale niech już tradycyjnie pierwsza runda będzie ciut dłuższa. Podsumowanie w piątek 29.11.

Do Moniki mam prośbę o zmianę tytułu wątku. :)

Ostatnio zmieniony wt, 26 listopada 2024 22:05:35 przez Fengari, łącznie zmieniany 1 raz

PostWysłany: pn, 25 listopada 2024 13:52:13 
Awatar użytkownika

I od razu na dzień dobry wywalam Śpij aniele mój.

PostWysłany: pn, 25 listopada 2024 14:04:40 
Awatar użytkownika

Znów pewnie będę mocno pod prąd, ale co się będę ukrywał z antypatią... męczy mnie i nudzi "Strzeż się tych miejsc". Wywalam to.

PostWysłany: pn, 25 listopada 2024 14:14:53 
Awatar użytkownika

Ożesz Ty! Oczywiście musiałeś walnąć w mój nr 1! :twisted:

PostWysłany: pn, 25 listopada 2024 14:17:24 
Awatar użytkownika

Pierwsze dwie-trzy rundy będą u mnie w miarę proste.

Strzelby

PostWysłany: pn, 25 listopada 2024 14:29:10 
Awatar użytkownika

Z biegu Śpij aniele... bo trudno mu nadać rangę samodzielnego utworu. IMO to rodzaj dżingla. Ale bez odsłuchu całości nie podchodzę do stołu na poważnie.

Technicznie: czy nie jest wygodniej zakładać osobne wątki a po zakończeniu łączyć je z tym ogólnym/ tylko relacjonować wyniki?

Ostatnio zmieniony czw, 28 listopada 2024 22:05:38 przez zasada, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7049 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346 ... 470  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.