Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:44:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 790 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 11:17:00 
Awatar użytkownika

Hiszpania-Portugalia 1:0

ale cieszyłbym się, gdyby tych bramek padło ciut więcej!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 13:47:23 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
ale cieszyłbym się, gdyby tych bramek padło ciut więcej!

Proszsz:
Hiszpania-Portugalia 2:0

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 15:54:35 

Hiszpania-Portugalia 2:1

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 16:00:21 

Portugalia - Hiszpania 2:1
Włochy - Niemcy 2:1
Ogólnie po raz pierwszy od niepamiętnych czasów (Italia 90?) obejrzałem prawie wszystkie mecze mistrzostw. Wszystkie oprócz Szwecja - Francja. I jestem zachwycony poziomem. Bardzo szkoda, że to już prawie koniec rewelacyjnego turnieju!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 19:45:41 
Awatar użytkownika

Portugalia - Hiszpania 1:0

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 22:29:34 
Awatar użytkownika

ależ szkoda Portugalczyków :( będę kibicował w finale na pewno komuś z drugiego półfinału, nawet Niemcom jak wygrają :?

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 22:31:43 
Awatar użytkownika

ps i jeszcze ponowne zastrzeżenia dla komentatorów - może ktoś policzy ile razy usłyszeliśmy sformułowania typu: wielka Hiszpania, albo Hiszpanio teraz albo nigdy - żenada

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 22:38:53 
Awatar użytkownika

Boanerges pisze:
zastrzeżenia dla komentatorów - może ktoś policzy ile razy usłyszeliśmy sformułowania typu: wielka Hiszpania, albo Hiszpanio teraz albo nigdy - żenada

panowie sprawili, że chyba pierwszy raz 'rozmawiałam' z telewizorem :zygi:

Boanerges pisze:
będę kibicował w finale na pewno komuś z drugiego półfinału, nawet Niemcom jak wygrają

ale jutro wygrają Włosi! :serducho

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 22:43:05 
Awatar użytkownika

Cytat:
cieszyłbym się, gdyby tych bramek padło ciut więcej!

:?
W tym meczu nie powinno było być karnych. Niby wynik bliźniaczy w porównaniu do meczu Włochów z Anglią, ale o wiele słabiej to wyglądało. W tamtym ćwierćfinale pogubiłem się w liczeniu ile było okazji bramkowych, a tutaj co - Ronaldo po swojemu nie strzelił sam na sam, a Iniesta strzelił, ale na pół gwizdka i bramkarz wyciągnął. W środku meczu Hiszpanie kompletnie się pogubili i regularnie podawali do przeciwników, Portugalczycy prezentowali się wtedy naprawdę dobrze... ale pod koniec, a zwłaszcza w końcówce, to jednak Hiszpanie wyglądali na takich, co bardziej chcą strzelić, więc dobrze, że wygrali.
Ogólnie jednak taki sobie ten półfinał.

Boanerges pisze:
może ktoś policzy ile razy usłyszeliśmy sformułowania typu: wielka Hiszpania, albo Hiszpanio teraz albo nigdy - żenada

Przesadzasz. Po pierwsze wcale nie uważam, że w tym meczu komentowanie było stronnicze, jak Hiszpanie knocili, to nikt nie mówił, że grają pięknie i na odwrót. A po drugie to komentator ma prawo kogoś lubić bardziej, najgorszy jest taki komentator, któremu wszystko jedno.

Boanerges pisze:
będę kibicował w finale na pewno komuś z drugiego półfinału, nawet Niemcom jak wygrają

Natomiast tutaj mamy zgodę!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 27 czerwca 2012 22:44:52 
Awatar użytkownika

Inverness pisze:
pierwszy raz 'rozmawiałam' z telewizorem

hehe, ja to robię prawie zawsze :)

ale ten dzisiejszy jakoś szczególnie mnie żenuje
w dodatku wydaje mi się, że przy tych mistrzostwach komentatorzy mniej mówią o tym co się dzieje na boisku, tylko tak, hm, pieprzą
no i te rozmaite statystyki - cóż by bez nich poczęli? znaleźli by się znów pod presją

Tytuł:
PostWysłany: czw, 28 czerwca 2012 06:27:16 
Awatar użytkownika

Półfinał nie tyle słaby, co nieciekawy. Za dużo rygli obronnych po obu stronach, za dużo asekuracji. Ale Portugalii mi szkoda, zrobiła na mnie wrażenie doskonałym przygotowaniem fizycznym - przez niemal cały mecz grali pressingiem, stąd w dogrywce już ledwo żyli. Hiszpanie trochę jak zwietrzały Heineken - marka dobra, ale smak już nie ten.
Oby dziś wygrali Włosi, bo finału Niemcy-Hiszpania nie zamierzam oglądać! :twisted:
Forza Italia!

Tytuł:
PostWysłany: czw, 28 czerwca 2012 06:46:20 
Awatar użytkownika

Cytat:
ps i jeszcze ponowne zastrzeżenia dla komentatorów - może ktoś policzy ile razy usłyszeliśmy sformułowania typu: wielka Hiszpania, albo Hiszpanio teraz albo nigdy - żenada

Ja w ogóle mam wrażenie, że wszyscy byli za tą Hiszpanią... Ja kibicując słabszym miałem całkiem ciekawy mecz - Portuglii zabrakło po prostu szczęścia, bo sytuacji w regularnym czasie gry mieli sporo. Hiszpanie po raz pierwszy na tych mistrzostwach nie mogli sobie podawać i grać chodzonego. Po pierwszych 15 minutach w środku byli rozbici. Komentarze które słyszę można podsumować: słaby mecz, bo Hiszpania oddała jeden strzał na bramkę :roll: W wykonaniu Hiszpanów to słaby - zgoda ale Portugalia dała czadu. Ciekawe czy w finale też będą takie Hiszpańskie męki... Mam nadzieję, ze ktokolwiek to będzie to szybko je skróci.

arasek pisze:
Ale Portugalii mi szkoda, zrobiła na mnie wrażenie doskonałym przygotowaniem fizycznym - przez niemal cały mecz grali pressingiem, stąd w dogrywce już ledwo żyli.

No i właśnie takie coś mam na myśli. Hiszpanie obudzili się w dogrywce i dopiero wtedy mieli parę szans ale to za sprawą zmęczenia Portugalczyków...

Mi się ten mecz podobał - może nie był to pojedynek Dawida z Goliatem ale na pewno faworyta ze skazywanym na porażkę i okazało się, że faworyt wcale nie taki dobry a skazani na porażkę byli o krok od sukcesu.

i jeszcze jedno - jak można się jarać zespołem bez napastnika ?!?!?!

EDIT: Ciekawe jakie byłyby komentarze jakby tacy Niemcy wystawiali w tym turnieju skład bez napastników..

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: czw, 28 czerwca 2012 06:51:26 
Awatar użytkownika

mathew pisze:
Jedenastka marzeń (po 2 rundach):

Obrona bez Hummelsa? :shock:
Boanerges pisze:
ponowne zastrzeżenia dla komentatorów - może ktoś policzy ile razy usłyszeliśmy sformułowania typu: wielka Hiszpania, albo Hiszpanio teraz albo nigdy - żenada

KoT pisze:
Ja w ogóle mam wrażenie, że wszyscy byli za tą Hiszpanią...

Bez jaj, Panowie - a ile razy wczoraj komentatorzy podniecali się Ronaldo (dodajmy, we wczorajszym akurat meczu niezbyt słusznie) i wychwalali go pod niebiosa?

Tytuł:
PostWysłany: czw, 28 czerwca 2012 07:04:14 
Awatar użytkownika

...przykre sprawy staram się wypierać z pamięci...

ale pamiętam, że ładnych parę razy było "no popatrzmy, może teraz..." po przejęciach Hiszpanów :) Słyszałem o wiele bardziej nachalne i stronnicze komentarze niż wczorajszy ale ja nie tyle o komentarzu do meczu pisałem ale o ogólnym flow... Dziś słuchałem wiadomości w pr1 i pr3 i mnie takie ogólne wrażenie dopadło (bo mecz komentowali nie tylko dziennikarze sportowi ale kto tylko był w studio)...

pozdro..
KoT

Tytuł:
PostWysłany: czw, 28 czerwca 2012 07:14:42 
Awatar użytkownika

Peregrin Took pisze:
Bez jaj, Panowie - a ile razy wczoraj komentatorzy podniecali się Ronaldo (dodajmy, we wczorajszym akurat meczu niezbyt słusznie) i wychwalali go pod niebiosa?

..muszę się zgodzic. Ronaldo nie oddał strzału w światło bramki..chyba. Jakbym pierwszy raz oglądał tego zawodnika, to nieuwierzyłbym w jego fenomenalne umiejętności. Mecz wygrała drużyna piłkarsko lepsza (wyszkolenie indywidualne, mentalnośc)
P.S. Fajne i śmieszne te kroczki Ronaldo :) Jakby jeszcze trafiał w bramkę... :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 790 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 53  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.